Connect with us

Formule 1-coureur

‘Introduceer motor van 1.500 pk en maak van coureurs weer koningen’

Avatar

Published

on

“Wat echt moet gaan veranderen is dat de coureurs weer de koningen van de sport worden”, zegt Hembery, die leiding gaf aan de F1-activiteiten van Pirelli toen de Italiaanse onderneming in 2011 terugkeerde in de koningsklasse van de autosport, in een exclusief interview met Motorsport.com. “Zij moeten weer supersterren worden, aangezien men vandaag de dag erg op personen georiënteerd is”

Bekijk ook:

Ook moeten de wedstrijden volgens Hembery onvoorspelbaarder worden. “We hebben het vaak over een spannende race als het heeft geregend of als er tien ronden voor het einde een safety car is geweest. Dat zegt natuurlijk wel wat”, meent de Brit. “De sport moet onvoorspelbaar zijn en de wagens moeten vaker zo dicht bij elkaar zitten als wanneer er een safety car is geweest. Dat is waar men aan moet werken.”

Als Hembery het voor het zeggen zou hebben in de Formule 1, zou hij als eerste een veel krachtigere motor introduceren. “Het is relatief gemakkelijk om aan meer vermogen te komen en het zou het voor de coureurs veel uitdagender maken. Dus waarom zou je niet met motoren gaan rijden die 1.500 pk leveren? Dat sluit misschien niet aan bij wat de autofabrikanten willen om hun technologie aan de man te kunnen brengen. Maar de Formule 1 zou een vorm van escapisme kunnen zijn. Als ik dus met een blank vel papier zou beginnen, zou ik meer vermogen willen, minder technologie en tien teams die voldoende geld verdienen om financieel gezond te kunnen zijn.”

Volgens Hembery, die eind vorig jaar na een dienstverband van ruim 25 jaar afscheid nam van Pirelli, zou Formule 1-eigenaar Liberty Media kordater moeten optreden en minder bezig moeten zijn om met iedereen overeenstemming te bereiken over de toekomst van de sport. “Je kunt nooit iedereen tevreden stellen. Wat je ook zegt of doet, er zal altijd iemand zijn die er niet blij mee is. Het gaat er echter om dat je een sterke visie hebt. Dat is waar nu de uitdaging ligt voor de eigenaren van de sport. Zij moeten nu met een visie komen en zich daar vervolgens hard voor maken. Je kan ook besluiten om niets te doen, maar dan loop je het gevaar dat de sport langzaam maar zeker steeds minder wordt.”

Interview door Jonathan Noble

 

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *