Connect with us

Formule 1-coureur

“Vorig seizoen enorm veranderd als coureur”

Avatar

Published

on

Na in 2016 de titel in de Europese Formule 3 te hebben gegrepen, maakte Stroll vorig jaar bij Williams zijn debuut in de hoogste autosportklasse. Hij kende een moeilijk begin, maar vlak voor de zomer begon hij steeds meer progressie te tonen. Voor eigen publiek in Canada pakte hij zijn eerste WK-punten, twee weken later werd hij derde in Azerbeidzjan. Uiteindelijk eindigde Stroll met veertig punten op de twaalfde positie in de WK-stand, één plek en drie punten achter teamgenoot Felipe Massa. In 2018, na het afscheid van Massa, deelt hij de Williams-garage met debutant Sergey Sirotkin.

“In de loop van het voorbije seizoen ben ik enorm veranderd als coureur”, vertelt Stroll tegen Motorsport.com. “Ik heb ontzettend veel geleerd en door op ‘s werelds hoogste niveau tegen ‘s werelds beste coureurs te racen, heb ik veel ervaring opgedaan. Je krijgt met tal van verschillende soorten emoties te maken: ik heb tegenslag gekend, maar ook op het podium en de eerste startrij gestaan.”

“Wat betreft het zijn van een coureur heb ik zoveel geleerd, door het rondreizen over de hele wereld en het racen op al die verschillende circuits tegen de beste rijders ter wereld”, vervolgt Stroll. “Ik heb echt moeten leren en me moeten aanpassen, meer dan ooit tevoren omdat er zoveel bij de Formule 1 en het zijn van een coureur komt kijken. Om het weekend met een mooi resultaat af te sluiten, is perfectie nodig. Daarom heet het ook Formule 1. Maar vergeleken met waar ik stond in Melbourne 2017, ben ik nu een totaal andere rijder.”

Dit weekend neemt Stroll deel aan de 24 uur van Daytona. De Noord-Amerikaan deelt met Daniel Juncadella, Felix Rosenqvist en Robin Frijns een Oreca 07 van Jackie Chan DC Racing JOTA. Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams, denkt dat de langeafstandsrace een goede voorbereiding op het komende F1-seizoen is voor Stroll.

“Het is geweldig dat hij meedoet aan Daytona. Het hele team gaat kijken om hem aan te moedigen”, aldus Lowe. “De mogelijkheid om in een andere klasse te racen zal een goede voorbereiding op de nieuwe Formule 1-jaargang zijn. We zien uit naar de officiële start van 2018 en om weer met Lance samen te werken, om de goede progressie die hij vorig jaar heeft gemaakt door te zetten.”

Met medewerking van Jamie Klein en Lawrence Barretto

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *