Connect with us

Formule 1-coureur

“Coureurs krijgen last van hitte”, verwacht Grosjean

Avatar

Published

on

De Grand Prix van Singapore is een van de zwaarste races op de kalender met wedstrijden die regelmatig tot de tijdslimiet van twee uur gaan en temperaturen tussen de 30 en 34 graden Celsius met een luchtvochtigheid van ongeveer 80%.

Die omstandigheden zorgen, samen met de 2017-versie van de Formule 1-wagens die sneller in de bochten zijn, dat coureurs extra hebben moeten trainen en programma’s aangepast hebben op de hitte.

“Fitheid is belangrijker geworden, maar het is zeer waarschijnlijk dat we bevangen worden door de hitte en in een moeilijke situatie geraken”, zei Haas-coureur Grosjean toen hij door Motorsport.com gevraagd werd naar de moeilijkheden die deze race met zich meebrengt. “Normaal gesproken blijft je lichaam werken tijdens de race, maar als je dan aan de finish bent staat alles even stil. Het zal belangrijk zijn om te drinken tijdens de race, zelfs al is dat niet eenvoudig. Zelfs op de grid, wanneer je in de auto stapt, zweet je al en denk je: ‘Ik moet daar twee uur zitten en het gaat warmer worden.’ We kennen de uitdagingen voor dit jaar.”

“Ik trainde in de sauna”

Toro Rosso-coureur Carlos Sainz heeft zijn trainingsprogramma aangepast aan de hitte. “Ik trainde in sauna’s die op 50 graden celsius stonden”, zei Sainz. “Ik heb vanaf juni meer aandacht besteed aan deze race. Ik heb de hele zomer in de hitte getraind. Ik heb het vertrouwen dat ik goed voorbereid ben, maar het maakt niet uit hoe goed je voorbereid bent, je krijgt altijd last van de hitte. Dit weekend gaat het zeker zwaar worden, vooral met de nieuwe wagens. Ik verwacht een zwaar weekend op het fysieke vlak, maar ook mentaal wordt het pittig.”

Esteban Ocon van Force India voegde toe: “Ik heb veel op mijn cardio getraind, meer dan normaal omdat ik denk dat belangrijk is. Het is een kwestie van wennen aan de warmte, gewend raken aan het zweten. We moeten hier goed gehydrateerd aankomen en het juiste voedsel eten. Ik had een fiets in de sauna staan. Het is niet iets wat ik graag doe, maar het moet.”

Fernando Alonso vindt dat het racen in de huidige auto’s niet heel veel zwaarder is geworden en verwacht geen grote problemen in Singapore. “Deze race en de volgende in Maleisië worden de twee races die het zwaarste zijn”, zei de McLaren-coureur. “Ik denk dat er in de winter meer verwacht werd dan wat er gebeurde toen we in de auto’s stapten. Ik denk dat het wel goed komt en geen probleem gaat vormen.”

Dit zeiden andere coureurs in Singapore:

Via onze F1-verslaggever Lawrence Barretto

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *