Connect with us

Formule 1-coureur

Ferrari-coureurs verklaren moeizame eerste dag in Singapore

Avatar

Published

on

Waar de beide Red Bull Racing-coureurs de boventoon voerden in de eerste twee trainingen in de straten van Singapore, vielen de Ferrari-rijders tegen. Werd Vettel in de eerste sessie nog tweede, in de avondsessie kwam hij tot een elfde tijd nadat hij een fout maakte in zijn kwalificatierun. Raikkonen daarentegen eindigde zevende en negende en oordeelde na afloop dat het een moeilijke dag was.

“Het was over het algemeen een moeilijke dag, veel dingen klopten er niet, maar ik weet zeker dat we kunnen verbeteren”, zei Raikkonen tegenover de verzamelde pers, waaronder Motorsport.com. “Het is precies niet de start die wij hadden verwacht, maar we blijven werken. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar het is nog maar vrijdag. Er is veel werk te doen.” Gevraagd of de banden een rol speelden bij de tegenvallende dag van de Ferrari’s, zei de Fin: “We moeten zorgen dat we alles krijgen zoals we het willen en dan beginnen aan een goede afstelling. De banden zijn altijd belangrijk, maar niet heel anders op dit circuit. Ik had gewoon een iets makkelijkere start verwacht, dat was het niet echt.”

Vettel concentreerde zich op de lange runs nadat hij in zijn twee kwalificatieruns niet tot een snelle tijd kwam. In eerste instantie werd hij in de weg gereden door een andere deelnemer, in de volgende poging brak de achterkant van de auto uit en raakte hij de barriers. Een losgekomen reclamebord veroorzaakte daardoor een virtuele safety car. “Het was gelukkig niet het einde van mijn dag, maar ideaal was het zeker niet”, zei Vettel over dat moment. “Het was een lastige dag voor ons. We missen de balans, al denk ik wel dat het ergens in de auto zit. Wanneer we de balans missen, ontbreekt het ook aan vertrouwen. We hebben een aantal dingen geprobeerd, maar ik weet niet of dat juist was.”

Vettel maakt zich geen zorgen over de rest van het weekend, maar denkt dat er veel moet gebeuren. “Het is niet de eerste vrijdag dat we problemen gehad hebben, ik denk dat we er morgen al dichterbij staan. Het is wel duidelijk dat we beiden niet tevreden waren vandaag en dat we met verbeteringen moeten komen. Nu hebben we voorlopig genoeg tijd om een oplossing te vinden.”

Met medewerking van Lawrence Barretto 

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *