Connect with us

Formule 1-coureur

Coureurs bekritiseren Pirelli vanwege ‘verkeerde’ bandenkeuze

Avatar

Published

on

Daniel Ricciardo suggereerde voorafgaand aan het weekend dat de compound ‘te hard’ zou zijn voor Circuit de Catalunya en nu krijgt de Australië bijval van Perez die beweerde dat de teams er vanaf zullen blijven. “Ik denk dat de harde band enkel op de foto gezet kan worden”, zei Perez op donderdag. “Wij zullen deze niet gebruiken.” 

Ricciardo vertelde enkele dagen geleden: “Ik weet niet of het ons zal helpen, maar ik denk niet dat deze band voor iemand goed is. Het beschikbare rubber is al hard genoeg dus de hardere band is gewoon te hard. Om deze te laten werken zou het erg warm moeten zijn, maar als het kouder is dan zal iedereen er moeite mee hebben.”

Perez twijfelde ook aan de mediumband. “Misschien met het ruwere asfalt op een agressieve baan… Het is verschillend in vergelijking met Rusland waar de temperatuur hoger lag. Dus heel misschien werken ze, maar er bestaat veel twijfel over.”

Uiteindelijk erkende Perez dat Pirelli voor dit weekend voor de zachtere band had moeten kiezen. “Ik zou zeker voor de supersoft zijn gegaan, op z’n minst”, beweerde de Force India-rijder. “We zouden zelfs met ultrasoft kunnen rijden.” 

Romain Grosjean was het met Perez eens. “Tijdens de wintertests hebben we de ultrasoft uitgeprobeerd en dat ging niet verkeerd”, zei de coureur van Haas F1. “Sebastian Vettel reed er 25 ronden op, dus we hadden supersoft, soft en medium vooruit gekund. Ook de voorgeschreven bandendruk is vrij hoog.”

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *