Connect with us

Formule 1-coureur

FIA past gele kerbs Red Bull Ring aan na kritiek coureurs

Avatar

Published

on

De kerbs kwamen vorig jaar ook al in opspraak en waren voor deze editie van de Grand Prix van Oostenrijk aangepast. De ruimte tussen de kerbs was vergroot tot 3.2 meter. Sommige rijders kenden problemen, vooral als zij na een uitstapje terug wilden keren naar de baan en eroverheen reden. Enkele coureurs, waaronder Carlos Sainz, Romain Grosjean en Felipe Massa, liepen schade op aan de auto toen zij in de bochten negen en tien over de gele kerbs reden.

Ook Max Verstappen was er niet blij mee. “Ik denk dat het gewoon geen kerb is voor een F1-auto. Deze wagens zijn hier niet voor ontworpen”, liet de rijder van Red Bull Racing naderhand weten. Ook hij maakte kennis met de kerbs maar gaf aan weinig schade te hebben opgelopen.

De internationale autosportbond FIA en de organisatie van de race hebben naar het commentaar geluisterd en gingen vrijdagavond op onderzoek uit. De kerb bij het uitkomen van bocht 9 werd gerepareerd toen werd ontdekt dat een stuk van de bodem achter een afvoerputje door erosie was verdwenen. Daarnaast zijn de gele kerbs dichter op bocht tien geplaatst. Indien er in bocht negen een uitstapje wordt gemaakt, hebben de coureurs meer kans om de kerbs te ontwijken. 

Met medewerking van onze F1-reporter Adam Cooper

 

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *