Connect with us

Formule 1-coureur

Formule 1-coureurs verwachten chaotische race in Baku

Avatar

Published

on

De eerste race door de straten van Baku een jaar geleden ging voorbij zonder safety car-periodes en er vielen nauwelijks coureurs uit, omdat coureurs het relatief rustig aan deden omdat ze dachten dat een finish ook punten op zou leveren.

In een weekend waar crashes en momenten opgestapeld werden, onder andere door de bredere, snellere auto’s en hardere banden, wordt er meer drama verwacht in de race van dit jaar.

Daniel Ricciardo van Red Bull crashte tijdens de kwalificatie en zorgde voor een rode vlag. Hij zei: “Ik kan het niet geloven dat er geen incidenten gaan zijn. Een race is een race, er is druk en je zet mensen onder druk. Na alles wat er gebeurde tijdens de trainingen en de kwalificatie, moet er wel iets gebeuren. Maar dat dachten we vorig jaar ook en toen gebeurde er niets.”

Jolyon Palmer start de race zondagmiddag vanaf de laatste plaats vanwege een motorbrand en kon niet deelnemen in de kwalificatie, hij hoopt dat er problemen voor zich ontstaan zodat hij naar voren kan klimmen. “Vorig jaar was de start erg tam, maar dit jaar kan het anders zijn”, zei Palmer. “De manier waarop de auto’s werken dit jaar, is het belangrijker om plaatsen goed te maken in de eerste ronde. Hopelijk zijn er mensen die veel ambitieuze acties maken. Wat ik nodig heb zijn wat incidenten, safety cars en een rare race, op snelheid zijn we niet competitief genoeg om in de top tien te staan. Ik start van de achterkant en in een normale race kom ik niet in te punten.”

Max Verstappen denkt dat de kans dat coureurs fouten maken dit jaar groter is vanwege de bredere auto’s en hogere snelheden. “Ik denk dat het met de bredere auto’s, zeker als je een moment hebt, zeker in sector twee, makkelijker is om de muur te raken. Het is iets riskanter dan vorig jaar. Ik denk dat de bochtensnelheden nu een stuk hoger zijn dan voorheen. Zodra je verliest heb je minder ruimte en is het gemakkelijker om iets te raken.”

Kevin Magnussen verwacht overigens geen dramatische veranderingen ten opzichte van de race twaalf maanden geleden. “Vorig jaar was er ook zo’n reactie na de GP2-race, iedereen werd rustig en het leek alsof iedereen de race gezien had en dacht dat we voorzichtiger moesten zijn. Maar we gaan het zien, het is altijd in de race dat mensen minder fouten maken omdat het belangrijk is. Je zoekt niet naar limieten in de race, je weet wat je kunt doen, dus ik verwacht minder problemen in de race. Maar de kans op chaos is hier nog altijd groter dan op andere circuits, zou ik zeggen.”

Via onze F1-verslaggever Jonathan Noble

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *