Connect with us

Formule 1-coureur

‘Ben niet plotseling slechtere coureur geworden’

Avatar

Published

on

Sinds zijn rentree bij de Scuderia in 2014 heeft Raikkonen moeite om de snelheid te vinden. De afgelopen jaren werd hij overtuigend verslagen door zijn teamgenoten Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Op de vraag wat er veranderd is sinds hij twee jaar geleden met Lotus nog races won, zei de Fin dat vooral de perceptie van anderen veranderd is.

“Ik ben niet plotseling een slechtere coureur geworden maar je weet hoe men denkt in de F1”, aldus Raikkonen tegenover ESPN. “De eerste keer dat ik weer goed presteer, prijzen ze me de hemel in. Na de volgende slechte race wordt het weer hetzelfde liedje. Dat is de Formule 1.”

‘2015 was geen goed jaar’

De Fin erkent dat hij dit jaar ondermaats gepresteerd heeft, maar weigert dat toe te schrijven aan een gebrek aan snelheid: “Het is verbeterd sinds 2014, de snelheid is een stuk beter. Het is niet leuk maar ik moet het zeggen: het was geen erg goed jaar. Het was een stuk beter dan vorig jaar maar het is niet leuk wanneer het moeilijk gaat. Ik verwacht nog altijd om sterk in de toekomst te zijn, daar werken we aan. Ik weet zeker dat de veranderingen aan de auto ook helpen. Is dat genoeg? Dat zien we volgend jaar. Op veel vlakken ben ik veel gelukkiger dan een jaar geleden maar de resultaten zijn nog altijd niet zoals ik van mezelf verwacht.”

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *