Connect with us

Formule 1-coureur

‘Meer coureurs moeten hun persoonlijkheid tonen’

Avatar

Published

on

De drievoudig wereldkampioen is de voorbije jaren uitgegroeid tot een opmerkelijke persoonlijkheid. Naast de baan houdt hij zich graag op in de showbiz, produceert hij zijn eigen muziek en trekt hij veel op met wereldsterren. Velen zijn daar niet enthousiast over maar Hamilton is dolblij met het feit dat hij eindelijk zichzelf kan zijn.

“Naar mijn mening heeft de Formule 1 behoefte aan persoonlijkheden en iedereen heeft een eigen persoonlijkheid”, zei Hamilton tegenover TV3. “Ze zijn gewoon te bang, ze hebben leren geloven dat ze saai moeten zijn maar ik weet zeker dat ze heel anders zijn wanneer ze thuis komen. Hoe meer wij als individuen uit onze schulp kruipen, hoe beter het is voor de sport.”

De Brit gaf aan dat zijn lifestyle buiten de baan een positieve impact heeft op zijn prestaties in de Mercedes F1-bolide: “Het heeft me absoluut geholpen succesvoller te zijn. Helaas is de Formule 1 een zeer zakelijke sport, dat is al heel lang het geval. Het racen is spannend maar de rest is muf. Als rijder moet je saai zijn om in deze sport te passen. Dat heb ik ook een tijdje geloofd. Toen ik er eenmaal reed en er zeker was van mijn toekomst, kon ik eindelijk mezelf zijn. Nu maakt het me niet meer uit wat anderen zeggen. Dit is hoe ik ben. Als je dat niet accepteert, maakt me dat niet uit. Niet jezelf zijn is de grootste misdaad die je tegen jezelf kunt begaan.”

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *