Connect with us

Formule 1-coureur

Rondje social media: Zo keken F1-coureurs naar de EK-finale

Avatar

Published

on

 

We beginnen met een paar berichten vanuit het Spaanse kamp. Zo kon Carlos Sainz zijn geluk niet op. “We zijn Europees kampioen! Geweldig!” tweette de Ferrari-coureur. Het is bekend dat Sainz een grote voetballiefhebber is, want de rijder verschijnt regelmatig in shirts van zijn favoriete voetbalclub Real Madrid op de socials. 

Fernando Alonso is ook blij met de overwinning van het Spaanse elftal. Hij post een plaatje van een juichend elftal met ‘It’s just the beginning‘. Daarmee refereert de routinier aan het feit dat de selectie veel jonge spelers heeft en dat de toekomst voor de Spanjaarden er rooskleurig uit ziet.

 

MotoGP-coureur Marc Márquez was er vroeg bij zondag met een post voor de wedstrijd. Márquez vraagt zijn volgers hoe het met de zenuwen gaat en poseert in een shirt van het Spaanse elftal. De Ducati-rijder had ongetwijfeld een mooie avond gezien het resultaat. 

 

Voor George Russell en zijn vriendin Carmen Mundt was het wel een hele bijzondere finale. Russell is namelijk een Engelsman, terwijl zijn vriendin een Spaanse is. Het stel vloog samen richting Berlijn om in het stadion de wedstrijd te bekijken. Hoe dan ook zou er dus een van beiden met een glimlach de finale gekeken hebben. Carmen was uiteindelijk de gelukkige, want zij zag haar landgenoten voor de vierde keer in de historie de EK-titel opeisen. 

 

De oplettende kijker had het zondagavond al gespot – hij was namelijk even in beeld -, maar ook Lando Norris was naar Berlijn afgereisd om de EK-finale te bekijken. De McLaren-coureur werd staand gefilmd, wat erop kan duiden dat hij het enorm spannend vond. Op het moment dat hij op beeld verscheen was het nog 1-0, kort daarna kon hij even juichen voor de 1-1. Uiteindelijk werd het dus nog 2-1 voor de Spanjaarden, wat ongetwijfeld een teleurstelling voor Norris was.

Lewis Hamilton postte vlak voor de finale een bericht met Bring it home! Dat past bij Football is Coming Home wat de Engelse supporters in de stadions zingen. Het mocht echter niet zo zijn voor Hamilton. De Mercedes-coureur is zelf een aanhanger van Arsenal, een voetbalclub uit Londen, en hij keek samen met teamgenoot en landgenoot Russell én tienduizenden fans tijdens het Grand Prix-weekend op Silverstone de kwartfinale. Die wedstrijd liep beter voor de Engelsen af dan de finale, want zij schakelden toen na penalty’s Zwitserland uit.



First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *