Connect with us

F1 Nieuws

Norris fier aan kop in derde F1-training Singapore, Verstappen P4

Avatar

Published

on

Op vrijdag waren het Ferrari en McLaren die sterk uit de startblokken kwamen in Singapore. Zij verdeelden de snelste tijden in de eerste trainingen, terwijl Red Bull een moeizame start van het weekend op het Marina Bay Street Circuit kende. “We hadden niet de grip die we graag wilden hebben, ik had het gevoel dat we veel meer gleden dan normaal. Daardoor hadden we vooral problemen in de tweede training”, zei Max Verstappen aan het einde van de dag. De vraag was of Red Bull de zaakjes na een nacht analyseren beter voor elkaar zou hebben op zaterdag.

De laatste oefensessie in Singapore kende een ietwat valse start. Kort nadat de training in gang was gezet, moest de rode vlag namelijk worden uitgehangen vanwege een varaan die over de baan wandelde. Op het moment dat de actie werd stilgelegd, waren alleen Aston Martin-coureurs Fernando Alonso en Lance Stroll nog maar op het circuit geweest. Een tijd hadden ze nog niet gereden. De varaan werd vervolgens door twee marshals van de baan gejaagd, wat een hilarisch beeld opleverde doordat het beest het op het rennen zette. Het is overigens niet de eerste keer dat een varaan zich op het circuit van Singapore liet zien. Vorig jaar gebeurde dit tijdens de eerste training en in 2016 was het ook al raak.

Nadat de varaan aan de kant was, werd er volop gereden op de baan aan de Marina Bay. Voor Red Bull begon de dag bemoedigend. Max Verstappen en Sergio Pérez stonden na de eerste runs op medium banden bovenaan met respectievelijk een 1.32.044 en een 1.32.180. “De auto is veel beter”, merkte de regerend wereldkampioen op, alvorens de snelste tijd aan te scherpen naar 1.31.630. Later in de training nam Ferrari echter over aan de bovenkant van de tijdenlijst. Charles Leclerc bracht met 1.31.525 een nieuwe snelste tijd op de klokken en Carlos Sainz sloot aan op P2 met een 1.31.623.

In de slotfase kwamen de zachte banden tevoorschijn. George Russell deed dit als een van de eersten en zette zijn Mercedes op P1 met een 1.31.125. Max Verstappen kwam daar niet aan. De Limburger bleef steken op 1.30.540, waarmee hij achter Oscar Piastri derde kwam te staan. Hij zakte daarna nog een plek nadat Lando Norris paars was gegaan in alle sectoren en een 1.29.646 had gereden. Charles Leclerc en Carlos Sainz kwamen in de eindfase van de sessie niet verder dan de vijfde en zesde tijd. “Ik had gewoon geen grip”, meldde eerstgenoemde bij terugkeer in de pits.

Lewis Hamilton was maar een paar honderdsten langzamer dan Sainz en zevende, terwijl Williams weer een sterke indruk maakte met de achtste tijd van Alexander Albon en de negende tijd van Franco Colapinto, die slechts vier honderdsten van zijn teamgenoot af zat. Alonso maakte de top-tien compleet door nipt sneller te gaan dan Yuki Tsunoda in de RB en Nico Hülkenberg in de Haas.

Verschillende coureurs hadden een momentje in de derde training. Zo kwam Albon bij de vijftiende bocht aan de binnenkant tegen de muur, wat hem een lekke voorband opleverde, en schoot Russell tot twee keer toe een uitloopstrook op; eerst bij de veertiende bocht en later bij de Turn 7.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore begint om 15.00 uur Nederlandse tijd.

Video: Varaan veroorzaakt rode vlag tijdens VT3 in Singapore

Uitslag derde training GP van Singapore

Volgt.

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *