Connect with us

Supercars

deze Monterey Car Week-auto’s zag je nergens

Avatar

Published

on

De Monterey Car Week ligt alweer even achter ons. We hebben al uitgebreid aandacht besteed aan The Quail en aan Pebble Beach, maar buiten de poorten van die elitaire feestjes is meer dan genoeg te zien. Ook voor wie niets met onbetaalbare exoten heeft!

De Monterey Car Week is in allerlei opzichten het ultieme feestje voor de autoliefhebber. Natuurlijk ligt het accent aan de mondaine Californische kust op supercars en exotische klassiekers, maar dat trekt wel liefhebbers uit alle rangen en standen van de samenleving aan. Wie tijdens de Carweek rondloopt of -rijdt op het schiereiland dat Monterey, Carmel-by-the-Sea en Pebble Beach omvat, valt van de ene verbazing in de andere. Er zijn letterlijk geen grenzen aan wat zich hier ‘gewoon’ tussen het normale verkeer begeeft.  Dat komt deels doordat de exoten van de genoemde evenementen niet zelden gewoon over straat van de ene naar de andere locatie worden gereden, maar ook omdat mensen van over de hele wereld hier graag met hun rijdende rariteit naartoe komen.

Omdat het internet al vol staat met hypercars, hebben we onze aandacht nu eens vooral op ándere bijzonderheden gevestigd. Auto’s die niet persé duur zijn, maar vaak om een andere reden bijzonder, gegarneerd met hier en daar toch nog een echte exoot. Let op: niet alle foto’s staan hieronder, maar ze staan wel allemaal in de fotogalerij bovenaan. Kijk, geniet, en vergeet niet om even te vermelden wat jouw persoonlijke favoriet is!

Een GMC Typhoon, waarvan wordt gezegd dat hij sneller accelereert dan een Ferrari 348.

Monterey Car Week 2024 straat spots

Ook in een Lancia Rally 037 moet je je gewoon aan de regels houden.

Monterey Car Week 2024 Straat spots

De bestuurder had wellicht niet eens door wat er aan de hand was in Monterey, maar wij vonden deze nette Mercury Sable Wagon wel degelijk een foto waard.

Monterey Car Week 2024 straat spots

Lekker laag, lekker fout: wij mogen ‘m wel, deze Ford Country Squire. Let vooral niet op de Aston Martin Valkyrie op de achtergrond.

 

Monterey Car Week 2024 straat spots

De heren van The Autopian reden rond in een heuse Pontiac Aztek

Monterey Car Week 2024 Straat spots Ferrari 456 Venice

Het hoogtepunt voor ondergetekende: een Ferrari 456 Venice, een van zes ooit gebouwde stationwagons op basis van de 456.

Monterey Car Week 2024 straat spots

Zo goed als nieuw en helemaal origineel, deze handgeschakelde Toyota Supra Turbo van de derde generatie. Serieus geld waard!

Monterey Car Week 2024 straat spots

Terwijl de eigenaar langs de stoeprand een vastgelopen achterrem repareerde, vernamen wij dat deze Mercedes-Benz 500e na 500.000 mijl een nieuwe motor kreeg. Dat werd 6.2 AMG-blok uit 2009, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Smullen!

Monterey Car Week 2024 straat spots

Dit soort tafereeltjes zie je nergens anders.

First appeared at www.autoweek.nl

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *