Connect with us

Formule 1-coureur

“Hadden coureurs vorig jaar beter moeten motiveren voor Pirelli-tests”

Avatar

Published

on

Nu concurrent Ferrari uitstekend is gestart aan het 2017-seizoen en de karakteristieken van de SF70H goed lijken te passen bij de bredere banden, zijn er vermoedens dat dit grotendeels te danken is aan de toewijding van Sebastian Vettel in de tests met de aangepaste 2015-wagen. Waar de Duitser 2228 kilometer aflegde in het Pirelli-programma, reed Nico Rosberg er maar 209 en Lewis Hamilton zelfs maar 50. Pascal Wehrlein legde de meeste meters af voor Mercedes tijdens de bandentests. 

Wolff is ervan overtuigd dat Ferrari groot profijt heeft van de grote bijdrage van Sebastian Vettel. “Ik denk zeker dat het een voordeel is voor Ferrari, want met zijn ervaring is hij een geweldige testcoureur. Als je aan het testen bent als Pirelli-engineer, dan maakt het wel uit of Vettel of Pascal Wehrlein iets tegen je zegt.”

Focus op titelstrijd

Wolff stelde vervolgens dat de keuze om Wehrlein in te zetten vooral te maken had met het feit dat zowel Hamilton als Rosberg geen afleiding kon gebruiken in de strijd om de titel. “De situatie was bij ons heel anders vorig jaar, want Nico en Lewis vochten om de titel destijds”, legde Wolff uit. “Beide rijders dachten dat testen met een andere wagen en andere banden iets was dat hun focus op het kampioenschap kon beïnvloeden. Dat kon ik wel begrijpen.”

Hoewel Wolff de beredenering van zijn coureurs goed kon volgen, had hij het achteraf wel anders gedaan. “Als ik de tijd terug kon draaien, had ik er waarschijnlijk meer druk op gezet dat ze met de nieuwe banden aan de slag gingen, maar onze situatie was anders dan bij Ferrari.”

Hamilton zag nut van tests niet in

De uitlatingen van Wolff gaan tegen de eerdere commentaren vanuit het team in. Zo stelde Hamilton dat hij geen voordeel zag in het testen met de aangepaste wagen, zelfs nadat hij in de nieuwe auto had gereden. “Ik ben zo blij dat ik dat niet heb gedaan, want de auto is compleet anders”, verklaarde de Brit eerder dit jaar. “Ik heb een paar rondes in Abu Dhabi gereden in de 2015-wagen en die was zo anders dan deze. Het was complete tijdsverspilling geweest. Ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Het maakt geen verschil. Feit is dat de aangepaste wagen veel minder neerwaartse druk had en veel lichter is dan de auto waarmee we nu racen, dus de banden hadden zich ook totaal anders gedragen. Alles wat ik geleerd zou hebben, had ik dan weer opnieuw moeten doen.

Met medewerking van Jonathan Noble

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *