Connect with us

Formule 1-coureur

“Formule 1-coureurs naar Indy halen geen doel”

Avatar

Published

on

Miles was geen onderdeel van de discussie tussen McLaren, Andretti Autosport en Honda om de deal van Alonso af te ronden, maar zei met dat IndyCar geen campagne gaat voeren om in de toekomst meer coureurs uit de Formule 1 naar Indy te halen.

Miles zei: “Het is geen strategie voor ons. Dit is voortgekomen uit een unieke samenloop van omstandigheden, dus we gaan niet proberen de coureurs uit de Grands Prix te halen en hier te laten rijden. Er gaan meer coureurs geïnteresseerd zijn en we gaan zien wat er gebeurd, en terwijl het voor sommigen een mooi alternatief kan zijn, is het voor ons geen prioriteit.”

Ook in andere Amerikaanse klassen werden in het verleden bekende namen getekend: “Het gebeurde in NASCAR waar kampioenen de kans kregen om zich te laten zien in een ander kampioenschap. Ik heb daar bewondering voor, het is een moedige beslissing.”

Miles denk dat de keuze van Alonso om te rijden in Indy in plaats van Monaco de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten ten goede zal komen. “Wij geloven echt dat het een win-win-win-situatie is”, zei Miles. “Het is fantastisch voor Alonso. Zijn populariteit en herkenbaarheid in de Verenigde Staten is groter geworden, net als de Formule 1. Iedereen kent de Formule 1, maar we hebben maar een race op dit moment en ik ben er zeker van dat Alonso in vele opzichten een voordeel gaat zijn voor de sport.”

De publiciteit is een welkome toevoeging voor IndyCar, zegt Miles: “Het geeft ons de kans om meer aandacht te krijgen van veel meer fans. Ik denk dat we bekrompen zijn geweest de afgelopen jaren en we worden nu gedwongen onze sport meer te promoten over de hele wereld. Dat is een mooie kans.”

Veel publiciteit voor Alonso’s debuut

Met medewerking van David Malsher

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *