Connect with us

Formule 1-coureur

‘Twee seconden tijdwinst is mogelijk’

Avatar

Published

on

McLaren-Honda kwam afgelopen jaar niet verder dan het teleurstellende aantal van 27 punten. De nieuwe Honda-motor bleek een bron van problemen, met een tekort aan topsnelheid en veel betrouwbaarheidsproblemen. Volgens de twee ervaren rijders zijn de voornaamste problemen opgelost en kan het team in 2016 meedoen om de podiumplaatsen.

“Ik denk dat dat mogelijk is”, zei Button tegenover Top Gear toen hem gevraagd werd of een tijdwinst van twee seconden plausibel is. “Er zijn zeker aspecten die een enorme hoeveelheid tijdwinst opleveren, die we nu al op orde hebben voor komend jaar. Dat zijn elementen die je gewoonweg niet gedurende het seizoen kunt aanpakken. Het ziet er zeer positief uit. Ik denk niet dat we gaan verrassen want men verwacht dat wij competitief zijn. We gaan geen races winnen maar ik denk dat we een goede kans hebben op podiumplaatsen.”

Nog meer tijdwinst mogelijk

Teamgenoot Fernando Alonso is van mening dat McLaren nog meer tijdwinst kan boeken als alle puzzelstukjes in elkaar vallen: “Ik ben het eens met Button. Misschien zelfs nog wel meer dan dat. Iedereen zal tussen een halve en een seconde tijdwinst boeken. Dat is een normale stap voor een topteam in de wintermaanden. Wij hebben nu twee seconden achterstand dus we moeten meer dan dat goed zien te maken. De motor wordt het voornaamste onderdeel om dit potentieel te kunnen benutten.”

First appeared at nl.motorsport.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *